Pinterest HQ / IwamotoScott – Brereton

The interiors of the new four story Pinterest headquarters in San Francisco, created by design architects Lisa Iwamoto and Craig Scott in collaboration with Brereton architects

Photography by Bruce Damonte

Roar / Werner Maritsas

roar-office-werner-maritsas-02

roar-office-werner-maritsas

roar-office-werner-maritsas-01

roar-office-werner-maritsas-08

roar-office-werner-maritsas-05

roar-office-kitchen-werner-maritsas

Eclectic vibe working space for Roar, a private financial advisory firm based in Athens, Greece, created by designer Werner Maritsas.

Photos by Ioanna Nikolareizi.

Atelier Pam + Jenny / L’escaut

Atelier NU Architectuur 1

The addition of 30m2 workshop next to an existing house in Uccle, Belgium, designed by Brussel’s multi-disciplinary studio L’escaut.

The new building  flows in continuity with the main house while its partial burying hides the volume and preserves the leafy environment.

Atelier NU Architectuur 2

Atelier NU Architectuur 3

Atelier NU Architectuur 4

Atelier NU Architectuur 5

HUB flat / Ch + QS arquitectos

HUB Churtichaga Quadra-Salcedo 1

A fifties flat in Madrid transformed to allow easy communication in a shared workspace, by puncturing a virtual cone and two spheres on the walls. Designed by Churtichaga Quadra-Salcedo architects, developed with Sketchup and inspired from Gordon Matta Clark’s artworks.

HUB Churtichaga Quadra-Salcedo

CHURTICHAGA+QUADRA-SALCEDO arquitectos . The HUB flat . Madrid (5)

HUB Churtichaga Quadra-Salcedo 2

HUB Churtichaga Quadra-Salcedo  3

HUB Churtichaga Quadra-Salcedo  4dtl

images by photographer Elena Almagro

via domus

Tinshed workspace / Raffaello Rosselli

Tinshed Sydney b42 Tinshed Sydney b43 Tinshed Sydney b44

The re-purpose of an existing tin shed to a studio/ office in the inner-city suburb of Redfern, Sydney, Australia by architect Raffaello Rosselli.

The shed in its current state was dilapidated and structurally unsound. The original tin shed (click above thumbs) was disassembled and set aside while a new timber frame was erected. The layers of corrugated iron accumulated over generations of repair were reassembled on three facades. The materials have been left raw and honest, in the spirit of its industrial economy.

Photos by Mark Syke and Richard Carr

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 1b

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 1

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 0

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 2

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 20

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 3

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 2b

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 4 Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 22

Raffaello Rosselli Tinshed Sydney 1c

Tinshed Sydney plans2

Tinshed Sydney plans

click to enlarge project’s elevations and sections

10sqm office for 3p

   

A 10sqm office, workspace for 2-3 people designed by Azusa Murakami and Alexander Groves from Studio Swine. Located in Soho, London. The mahogany desk is made of reclaimed parquet flooring from a local high school, the shelves from the radial offcuts of sustainably sourced Kentish Oak. The marmoleum tiles which are made up of 97% natural materials, are used throughout the office for cladding cabinets, box files and stitched into hanging pouches for stationary.

the Brain

The Brain @Seattle, Washington, is a cast-in-place concrete box turned to a cinematic laboratory where the client, a filmmaker, can work out his ideas.
Created by Olson Kundig Architects.
Found here.

Nike Pressroom

The Nike PR room, Tokyo, designed by Torafu architects.

Pixel / Studio 505

Development Office building (Pixel) in Melbourne, Australia, designed by architectural Studio 505 (read more here)

K Workstation



K Workstation made from laminated bamboo plywood (available in various segments) by MisoSoup Design.

Anna from ZMIK designers

a  wire-frame landscape  showing   imaginary rooms  on the walls of  the office corridors  of   iart interactive , a project from ZMIK designers named Anna

via design traveller

Haka Building

A  pre-war factory in Rotterdam is  gradually converted  by Doepel Strijkers Architects into  Netherlands’ newest home to eco-friendly water and energy institutions and authorities. The Haka Building – Living Lab is  a wasteless building,  made entirely from recycled and second-hand materials found locally and it is designed  to reduce building’s running costs and carbon footprint. The first phase of the construction is complete, here are some photos of the  ground floor area. Looks like a v cool place to work..

a flexible acoustic partition wall, constructed of 8,000 kilograms of clothing, allows for the exhibition area to be adapted depending the event

Photos by Ralph Kämena

via frame