Cold House

Projects and visualization by Cold House

Megara Residence / TENSE Architecture

tense-architecture-residence-in-megara-20-830x420

Triangular private house located in the western part of greater Athens, Megara, Greece, designed by Tense Architecture Network (TAN).

Winner of Häuser Award 2016, 3rd prize for best house in Europe.

tense-architecture-residence-in-megara-03

tense-architecture-residence-in-megara 02

tense-architecture-residence-in-megara-04

tense-architecture-residence-in-megara-08

tense-architecture-residence-in-megara-09

tense-architecture-residence-in-megara-10

 

In plan, the residence is arranged within a triangle, whereas in section, it follows the natural inclination. Two open courtyards connected by an open-air corridor are opposed to two closed volumes (sleeping quarters next to the entrance, and the main living area) bridged with a glass-roofed ramp on the opposite side…(read more)

plan

FU Space / Archi-Union

fu-space-archi-union-01

fu-space-archi-union-02

fu-space-archi-union-03

fu-space-archi-union-04

fu-space-archi-union-05

fu-space-archi-union-06

fu-space-archi-union-07

fu-space-archi-union-08

fu-space-archi-union-09

fu-space-archi-union-37

Fab Union Space, a non-profit arts and community center designed by Philip F. Yuan and Archi-Union Architects, located in the West Bund area in Shanghai.

The design, influenced by the 3,000-year-old art of Chinese garden architecture, filters light in diverse ways, underscores indoor-to-outdoor transitions and creates a sense of shifting perspectives and perceptions of scale in a relatively compact 368 sq m building.”

Photos Hao CHEN, Shengliang SU, via frameweb

Self-portrait (each one of us) / Yoan Capote

Yoan Capote, self-portrait 1

Yoan Capote, self-portrait 2

Yoan Capote, self-portrait 3

Self-portrait (each one of us), 250 kg in equilibrium, concrete and cast bronze sculpture, 175x50x50cm by Cuban artist Yoan Capote.

Nomentana Garden / MVVA

MVVA Nomentana house 1

The entrance and pathways of the Nomentana house on Horseshoe lake, Maine, US, designed by Manhattan based landscape architecture firm Michael Van Valkenburgh Associates (MVVA)

MVVA Nomentana house 2

MVVA Nomentana house  4

MVVA Nomentana house 7

MVVA Nomentana house entrance 1

MVVA Nomentana house entrance

Ichihara Lakeside Museum

Nippon design- Ichihara museum 2

Outdoor / indoor direction signs created by Nippon Design Center for the Ichihara Lakeside Museum, Takataki Lake, Japan. The museum has been recently renovated by Japanese architects Yuko Kawaguchi and Jinyu Tei.

 

Nippon design- Ichihara museum int. signs

Nippon design- Ichihara museum door sign

Nippon design- Ichihara museum 3

Nippon design- Ichihara museum window

Nippon design- Ichihara museum signs dtl

Nippon design- Ichihara museum signs

via 1, 2, 3

Linescio / Buchner Bründler

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 2

Swiss 200-year-old stacked stone house, gut renovated as vacation home by Buchner Bründler Architekten.

Photos by Ruedi Walti. Video by Luka Dogan.

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 15

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 3Β

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 3

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 5

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 8

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 9

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 7

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 6

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 10

Buchner Bründler Architekten  LINESIO 16

via openhouse+ treehugger

you may also like this renovation by Naumann Architektur

Cnest / Cubo architects

cubo design cnest 1

Architect Hitoshi Saruta of CUBO Design planned his own house in Kanagawa, Japan, as a floating birdhouse with a pointy delta-shaped roof, hanging from a big tree.

cubo design cnest 2

cubo design cnest 3

cubo design cnest 4

the birdhouse was fixed as if hooked on a block of RC, which was embedded into the ground. The cantilever with a 4m x 13m flat surface, which supports the floating birdhouse, is supported by an RC slab and narrow steel-frame branches

cubo design cnest 5

cubo design cnest 6

via domus

The changing states of Solids

rubble-2

“Calm” by Shanghai based art collective MadeIn Company is an installation made of debris from construction sites, currently located at Vancouver’s outdoor exhibition space “Offsite“.
It is actually not made for people to walk on, rather than watching it slightly move by itself in a subtle wavy motion (watch video below and this news report)

Links to videos 1 & 2. via thisIsColossal.

on brutalism and whales

Imagine that you are visiting a pretty and quite traditional city, so overloaded with medieval cuteness that it is almost getting boring. And suddenly across one gate, in the center of all the tradition, you get a glimpse of an absolute architectural beauty: a brutalist building sandwiching a huge skeleton!

20130706_195820 20130706_195904_1You approach carefuly and realise that the skeleton in real and it belongs to a giant (20m long) Finback whale!

20130706_194408Around it the beauty is unsurpassable: brutal architecture, concrete and glass and wood and stone delightfully combined, afternoon light flooding the space, and what’s best: more whales, including an orca, a pygmy whale and a narwhal waving to you while floating in the air! Boy oh boy, that’s a building!

20130706_19451620130706_19520920130706_19481920130706_194849The Cambridge University Museum of Zoology (built  by Arup Associates in 1966-74)  is unfortunately closed for refurbishment until 2016. But the architecture and the whales will be there to keep you in good company.

Read more about the inovative constuction incorporated in the building here. Pictures by WWT (using a mobile phone camera, therefore the poor quality.)

Green Box / Act Romegialli Architects

Act Romegialli Architects green box 01

A small disused garage renovated by Act Romegialli Architects. as an accessory to a weekend house, situated on the slopes of the Raethian Alp.

A structure realized with lightweight metal galvanized profiles and steel wires wraps the existent volume and transforms it into a tridimensional support for the climbing vegetation.
Inside the Green box are organized a room for the gardening tools, great passion of the owner,an area for coking and a space for conviviality.

Photos by Marcello Mariana

Act Romegialli Architects green box 11

Act Romegialli Architects green box 04

Act Romegialli Architects green box 07

Act Romegialli Architects green box 08

Act Romegialli Architects green box 25

Act Romegialli Architects green box 05

Act Romegialli Architects green box 17

Act Romegialli Architects green box 12

Act Romegialli Architects green box 18

Act Romegialli Architects green box 02bis

Act Romegialli Architects green box 00

Previously: storage barn by Gray Organschi architects

Gray Ox

Hotel Zlatibor in the Serbian city of Užice opened its doors on 24 September 1981. It was designed by a (then) young architect Svetlana Radovic and nicknamed  “Sivonja,” which means “The Gray Ox,” an affectionate reference to its color and shape.  Luxuriously designed with a piano bar and rooms dressed in brown velvet and employing he best chefs, waiters, confectioners and other service personnel the Grey Ox was both a tourist magnet and a symbol of of Yugoslav confidence. During the 90s and in connection with the collapse of Yugoslavia,  the sanctions against Serbia  and consequently the complete lack of maintenance, the building started steadily decaying. Nowadays, the Ox might be old but it still maintains its strength: beautiful and dynamic architecture and the hotel still operating!

P1200401 bw  P1200407 bw P1200414 bw P1200415 bw P1200392 bw

P1200390 bw2I love that picture because It shows the context in which this bold building was built and how pioneering and progressive architecture can be.

Pictures taken on April 2013 by WWT

Story of hotel Zlatibor VIA 

Booking here