Tirpitz bunker / BIG architects

A 2.800m2 “invisible museum” to be created at a historic German WWII bunker in Denmark, by BIG architects

Commissioned by Museum Center Blåvand the new experimental cultural complex will be embedded into the dune landscape and integrate a bunker museum, an amber museum, a “histolarium” and a special exhibitions gallery within a single structure.

 

Upon arrival, visitors will first see the bunker until they approach through the heath-lined pathways and find the walls cut into the dunes from all sides and descend to meet in a central clearing. The courtyard allows access into the four underground gallery spaces that have an abundance of daylight even though they are literally carved into the sand.

 


One thought on “Tirpitz bunker / BIG architects

leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s